BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 22, 2010

the littlest things

ingat tak dulu, waktu tu hujan lebat.
kau basahbasah payungkan aku cari baju kebaya kat jalan tar.
bila penat cari tapi tak jumpa, kita berhenti kejap.
beli karipap sorang budak kecik ni jual.
kau belah karipap tu, tiup bagi sejuk.
kau bagi aku dulu padahal kita samasama lapar.
kau tau aku tak suka makan benda panas kan, sebab tu kau tiup.

ingat tak masa hari soubet, kau drive kancil duan.
dahla mati tengah jalan, sesat pulak tu.
aku ingat lagi masa tu zaido duduk depan, sebelah kau.
duan, wawa, aku berhimpit duduk belakang.
malam tu, kita masuk ballroom samasama.pakai sama hitam.
lepastu aku kalut tak jumpa meja.event dah nak mula.
lastlast aku duduk tempat amir yusof.
sebelah pat, sebelah nomi.
patu kita dok main mata dari jauh.

ingat tak natsu yasumi last year, masa kita dalam flight nak balik malaysia, ada sorang flight attendant tu selalu tegur kita lepas kita mintak tukar seat.masa kita makan, sempat lagi dia tegur
"haii makan macam pengantin"
slow sangat ke kita makan?kalau aku logik la, kau?haha.

ingat tak masa kat korea dulu, satu malam tu lepas balik jalanjalan, kau ajak aku lepaklepak kat satu kedai kopi ni.
time tu aku dah kopak, kau belanja aku minum,
lepastu kita borakborak sampai kedai tutup.
malam tu malam mensiversary kita.

ingat tak hari kita pergi genting samasama dulu.masa naik spaceshot ada brader cina duduk seblah kau.bising gila dia jerit.aku senyap je sebab takut sangat.lepastu kau beriyaiya ajak naik lagi.gila??
haritu hujan, banyak benda kita tak dapat main, tapi kau ikut je bila aku kate nak naik gajah terbang semua tu.
ingat?





7 KOMENTAR:

amalina supey said...

alaaa sweetnye huda.

errr,malu nk ckp
tp aku da nak celebrate 1st year annivesary
haha,finally!!

Penulis.Sahaja. said...

damn sweet.

SizZLing SuZai said...

hi der..

alaa sweet nyerr..damn jeleesss!!!
hahahha ^____^

Muniey said...

ye huda. saye tau awak sayang saye. ngee :D

saving huda said...

haha.ye doraa saye sayangg kamuu :)

fndrocka said...

lu memang suka lelaki yg tua2 sket eh..hoho.

saving huda said...

eh mana pulak datangnya st8ment tu.
umur tak kesah, asal matured :)