BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, December 21, 2010

resipi bujang

itunes tanak macamshit pulak kan main lagu ummi - hadad alwi malamalam buta ni.
aduuh homesick pulak.ni rasa nak balik haru ni.damn.
takpetakpe, esok kita skypeskype yeh maak.fuhfuh.


baru ingat tanak masak harini, tapi tadi terlupa pulak beli onigiri,
so sekarang aku terlapar.
so aku terkena masak.so aku terkorekorek barang kat dapur,
aaaaaaaaaapa ada.
berbekalkan skill memasak yang mantap lagi kebabom ni, aku pon buatla
'soba expired kari cukup rasa'
jangan tegur, aku tak ajar kang.
bajet ada orang nak belajar kan eheh.
sebelum kita kongsikongsi resipi ni, i nak bagi amaran tak berapa nak keras;


untuk merekamereka yang bukan bujang dan hebat memasak, bolehlah beredar sekarang.pembetulan; ini bukan amaran, ini rayuan.
puhlisssss... (◕‿◕)
*mata besinar macam kucing*











ha tak beredar lagi kan.
janganla cemni.tabaik tiputipu i tauu!











okayokay fine, nak stay, sukahati mung la.tapi jangan tegur!
kau tegur aku sula nanti.
okay ni bahanbahan dia.simple je, kata resipi bujang kan :">

1) soba
2) cukup rasa maggi
3) perencah maggi kari
4) telur
5) tuna
6) mayonnaise
7) salad


sebab ni je yang aku jumpa tadi -.-"
ha a, soba ni expired harini eheh.
ala rileks la der, HARINI kot, tu aku belasah pakai je ni B)
"patut takde orang nak masuk minang"
ha cakap belakang kan, biadap ni, nak makan penampar?!
ha garang kan garang kan :">


okay next,
cara penyediaan;
1) panaskan minyak
2) bila rasa konfiden minyak dah panas, masukkan soba.
3) tabur cukup rasa maggi secukup rasa, gaulkan rata.
4) tuang satu paket perencah kari maggi, gaul lagi.
5) goreng telur di tengah, gaul.


SIAP untuk dimakan bersama tuna, salad, dan mayonnaise B)
jadila camni;

takyahla beriya sangat pegi tekan bang.memang aku saja bagi blank.
tunjuk kang, jenuh pulak nak melayan pujian orang kan.
ingat, imej tak penting.yang penting, rasa tu.
rasa dia, rasa dia..hmm..
rasa dia sangat osem..
..kalau tengah lapar gila lah.
faham kan faham kan?
takpe yang penting aku survived malam ni :D
patu layan kirin lemon tea pulak kan.memang terbaik lahh.

okay sekarang baru boleh belajar.


notakakibekudis; aku bagi resipi ni cincaicincai sebab aku tau takde orang nak buat.
tapi kalau ada jugak orang yang try buat, feel free to share gambarnya dengan saya.
kemain.dah macam kat myresipi.com pulak kan kihkih.

kbye.


11 KOMENTAR:

violetless said...

ceh ingatkan laptop ni tak kua gamba..hahahah..

hihiy said...

Aku tau buat soba sebab aku pernah belajar dulu kat secret recipe hehe letak kicap lah.

redbean said...

eh, pandai la kau masak! (mata ke atas, tgn ke dada)

Saving Huda said...

@violetless: bagus,taktik berkesan maksudnya tu :D

@hihiy: part time ek?ni soba style kampung hiy.like kampung only this chick.haha

redobean: (mata ke atas, tgn ke dada)->apeniapenii takpaham.

Hanif said...

haha..sasuga..fun abes ak bace post ni..tergelak2 ak!39~

redbean said...

cbe key-in "oh yeah sentap" kt utube. kau phm kot pastu

Saving Huda said...

@hanif: thank YOU sebab singgah.yay bagusla.bila reader happay, aku laaagi happaayy :D

@redobean: ahahah.okay ini sumpah lawakk.johan memang terbaikk dowhh (mata ke atas, tgn ke dada)

fali said...

huda link la blog baru aku. helloawesome.wordpress.com

Saving Huda said...

okay boss will do :)

ザ-sylver-shooter said...

soba tu asalnye kaler kuning kan?
expired smpai jd itam, chaishh..awatla hang jadi lagu ni huda oii

Saving Huda said...

hoihoi.mne der cemtu skali.jgnla trnkn saham aku weyy demyuhh!