BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, November 6, 2010

jom buang lima minit

layan lagu kembang perawan ni.
tibatiba teringat satu cerita.
zaman berhingus sekolah menengah dulu.
kalau rasa nak buang lima minit jemputla baca.

*****

satu hari ni,
habis kelas tengahari aku straight balik dorm.
tak lunch pon sebab malas berebut senduk nasi.
sementara orang lain tak balik lagi, aku lepak depan cermin.
saja main jerawat.

tibatiba macam 'eh'
'asal muka aku berbulu ni?'
shit.
aku gelabah sorgsorg.
'apa dosa aku dah buat ni?'

'aku nak berubah jadi binatang ke?'


aku lari lajulaju pergi dorm member.
'syikin...apa aku dah buat ni, muka aku berbulu'
'kira durhaka ke asik mintak duit kat makbapak'
'takpon ponteng kelas banyak sangat ni..'
'ke sebab makan share orang kat dining hall'
panjang gak list aku bagi.
bersalah gila rasa.


lastlast lek je dia potong cakap aku,
'semua orang macamtu la huda, cuba tengok muka aku ni'




ha apelagi, pergi check muka sekarang.
siapa tak berbulu dia cacat.


4 KOMENTAR:

syikin said...

hahahaha!!x sangke ko igt lagi cite ni??hahaha! guling2 aku gelak ni. adoihh~

saving huda said...

woi!taksangka kau muncul!wargh terharuu.eh btol tak aku tny kau.aku cm ingatingat lupa dow.

syikin said...

betol2!!aku ingat gile time tu muke ko cuak gile..pastu aku suruh ko tgk muke aku.cmtu la kot lbey kurang.

saving huda said...

haha.sebek muka kau berbulu jugak kihkih