BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, November 8, 2010

untuk semua 90s kid out there

rajin gila malam ni buat kerja pakai otak.


tadi itunes main lagu sugar ray.
rindu pulak zaman mudamuda.


sebelum tu play ni dulu bagi mood 90an datang


yang lebih kepada musik pop macam aku :"> play yang ni


rindu kan.
sekarang ni tahi macam justin bibir yg dok buat duit jutajuta.
bosan betul.
eh aku lek je snanye dgn j.bibir.
siap jogetjoget kot dengar eenie meenie.
saja joen orang lain ngutok dia.rasa cool.muahahah
whateverlah nyahh
bukan nak cakap pasal kau pon malam ni.


okay, to the point.


eh
ingat ninja turtles tak?
captain planet?
ace ventura?
man in black?
sabrina the teenage witch?
buffy the vampire slayer?
backstreetboys?
britney spears?
friends?
back to the future?
eh back to the future movie 80an kot.


zaman 90an memang terbaikk kan.
untung rasa sempat membesar zaman tu.


cakap pasal duludulu ingat tak yang ni?

dulu, kalau dapat cabut selai uban kat pala abah dapat seposen.
rambut abah masa tu hitam lagi.bila dapat cabut, abah tipu kata putus.
lastlast dapat lima nam posen je.
cukupla nak beli apollo ke ape.


masa kecikkecik, nak beli jajan takde duit.
so bila abah suruh cabut uban, laju je.
tak pun bila mak bagi duit suruh beli barang kat kedai.
balik rumah ada je barang tambahan.
ala biaselah kecikecik songlap seposen dua.


masa dah besar, senang sikit.duit poket dah ada.
makan kat kantin pon emak bayar.
sebab mak kan cikgu kat situ.
cakap pasal duit poket, ui seringgit tu macammacam boleh beli.
haihh murahnye la barang zaman dulu.


tibatiba cam nak nangis.
sumpah rindu gila zaman kecikecik.
sekarang dah besar,
semua benda pon nak sirius.
macamacam nak kena fikir.
bosan betul.


okay berbalik kepada tajuk utama,
sape rindu zaman 90an angkat tangan!


8 KOMENTAR:

amalina supey said...

*angkat tgn,kaki

well,x miss sgt sbb blk hr tu bru melantak super ring dgn baby bogel.
choki choki pon ad lg 5paket kt umah aku nih.

Anonymous said...

skalang selabut fikir itu sekolah shaja, fikir itu future, bagusnya boleh balik itu zaman kecil2 +shuddap lu bitch* *

kiba said...

wahhhhhhh! old times

ayah aku masa kecik selalu cakap kalau tolong ayah dapat pahala. lepas tu pahala dia apa. ding dang! haha

saving huda said...

@supey: ceh.apelagii..POSSS! :D

@anon: hmm.ape nak rep ni.part last tu macam tak difahami lah anon

@kibs: kenangan kann.hahah.cool gilaa bapak kauu!

Dammit said...

Aku rindu zaman 90-an. makanan, game tradisional, cartoon, music. Sekarang perlahan2 benda2 best mase 90-an pupus.

saving huda said...

eh dammit.wow game tradisional.mantopp.tulah.bsb pon nak lenyap dahni :( haha

Anonymous said...

owh~~ anon yg ats tu bukan anon yg biase okey..tu psl la mcm lain je anon tu...hahaha

Saving Huda said...

@anon biasa: i know ;)