BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, January 11, 2011

goreng melayu setail nihanjen

manabley goreng terus bro.
kena ngetestngetest dulu.
okay cuba yang ni;
fuda comeru.
faham tak?
ala yang tu senang sangat kan sebab kenyataan hikz.
okay yang ni pulak?
anjinggu meniyarakku bishinggu butoru.
kalau faham boleh proceed.
wow proceedproceed ni dah macam falihinjasmy tau.
asal tah aku petik nama dia, sekali je kot dia guna, saja cari pasal kan :D
okay dah jom staato gorenggu!


fastotaimu buatto doua entori satou hari.aku memann camuni, purikusa dafu doukatto baru guraba nakku appude-to suraru.chakappu pasaru purikusa, purikusa ahiru semestaa ragi doua teiga minggu saja ragi, takottora :(
baniyakku ragi takku buraja ni macamu mana mafu jawappu nantei?doukatto sukora harihari burazamu mafu jadei rubi baikku.mafu buraja rubi rajinn, rubi kuatto.barikku ruma musutei jadei marasu barikku.ni sumua musuti kuruja shaitonn.babi butoru takku bore tengokku orann senann shikitto.


orann suraru taniya, 'burapa rama ragi doukatto jupunn?'.tafu takku, aku takku gumaru butoru soarann tu.subabu aku takku burapa konfuidenn nakku jawappu 'doua tafunn ragi'.subabu aku takottu jadei teiga tafunn ragi atao rubi, subabu sabujekku baniyakku takku rupasu ni :(
aku takku cakappu denggann makku abafu ragi subabu aku rasa aku bore bawakku ragi ni.aku marasu nakku bagei makku abafu risaorisao.


aku dafu punatto gorenngu.munggantokku sanggatto ni sumaramu takku tidoru shibukku buraja.nasibaikku tadei dapatto jawappu shikittoshikitto.
ofu ya, inggattokann buburapa minggu ni tanakku buroginn.nakku konsuntoreeto sutadi unntokku purikusa ahiru semu ni.tapi musuti takku tahann puniya nantei.tenggokkura machamu mana hikuzu.


amacam boleh?
haha for those yang givap tengah jalan, nahla aku bagi versi melayu asli;


firstime buat dua entri satu hari.aku memang cemni, periksa dah dekat baru glaba nak apdet selalu.cakap pasal periksa, periksa akhir semester lagi dua tiga minggu saja lagi, takotla :(
banyak lagi tak belajar ni macam mana nak jawap nanti?dekat sekolah harihari berazam mahu jadi lebih baik.mahu belajar lebih rajin, lebih kuat.balik rumah mesti jadi malas balik.ni semua mesti kerja syaiton.babi betul tak boleh tengok orang senang sikit.


orang selalu tanya, 'berapa lama lagi dekat jepun?'. tau tak, aku tak gemar betul soalan tu.sebab aku tak berapa konfiden nak jawap 'dua tahun lagi'. sebab aku takot jadi tiga tahun lagi atau lebih, sebab subjek banyak tak lepas ni :(
aku tak cakap dengan mak abah lagi sebab aku rasa aku boleh bawak lagi ni.aku malas nak bagi mak abah risaurisau.


aku dah penat goreng.mengantok sangat ni semalam tak tidur sibuk belajar.nasibaik tadi dapat jawap sikitsikit.
oh ya, ingatkan beberapa minggu ni tanak bloggin.nak konsentret study untuk periksa akhir sem ni.tapi mesti tak tahan punya nanti.tengokla macam mana hikz.

16 KOMENTAR:

lizaothman said...

mak aiihhhh....rajin menaip nmpknya...hak2x

sue. said...

AHAHAHAHA...c0mel larh u ni syg...ahahaha

Saving Huda said...

@k liza: haha rajin kan.faham tak faham tak? :D

@sue: aww jangan cemtu sue maru saya :"> hikz

snalifah|BLOG said...

Vavee fenat gilew nk bachew.

Saving Huda said...

haha kankan.aku yang buat ni pon naik cramp otak.

lizaothman said...

apa yg pahamnya???hak2x..baru baca 2 baris trus give up..yg xleh thn siap ada translation kt bwh

Faaein Himura said...

hahaha.. terbelit lidah nak membacanya..

good luck exam yer.. =]

Saving Huda said...

@k liza: haha sebab tau mesti orang malas nak baca tu bagi translation tu :D

@faaein himura: haha kan.baca sampai habis ke?thankyouthankyou :D

Anonymous said...

hebatto ba kamu fuda..
bhsa F plak pas nih k??
"kafamufu mefemangfang hefebatfat lahfah hufudafa"
safayafa ponfon defenganfan kufuatfat nyefe memfembafacafa kafamufu pufunyafa bufurogfog..pafadanfan mufukafa kafamufu jofoinfin afakufu bafacafa bafahafasafa ifinifi...
fahamu ke tida?

Saving Huda said...

safayafa ponfon defenganfan kufuatfat nyefe memfembafacafa kafamufu pufunyafa bufurogfog..
->saya pon dengan kuatnye membaca kamu punya blog?
wey apeni bahse ape kau pakaii?!

~~mUggLe bLoOd~ said...

ak berjaya paham ap ko tules even terbalik.. hakhak
xpasal ak happy..

Saving Huda said...

haha eh ape yg terbaliknye ikkey?
bagus.kau happy aku double happy eceh

keyhkeinzhou said...

x x ..x terbalik..just ayat tu buat org juling2 pening2 nk bace..
=D

Saving Huda said...

:D tapi boleh faham kalau berusaha kan.tu maksudnya apa?usaha tangga kejayaan kan.haha bajet bagus kan ayat aku

ザ-sylver- S said...

ko ngan aya mmg adek beradek ke hape?

Saving Huda said...

nak kata mata sama menawan tak pulak. tang mana tu silba shuta?