BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, February 24, 2011

entri takde label

supp everybodayhh apa lah kabar?
harini diskus topik sirius sikit yuk?
asek topik mainmain je..umur tu dah masuk puluhpuluh.
cubalah sedar diri sikit, act like one.kan?



okay so, i bukak topik harini dengan uhm..bismillah..
alhamdulillaah, anak sapew lew niw sopannyeww :">
okay sekarang meh aku huraikan satu keadaan normal dalam kehidupan seharian kitewkitew, remaja yang celik IT niw;

*****
satu hari ni, kita jumpa orang baru taw.
tak kesahlah berkenalan dekat kaunter stabaks ke, buat member baru kat kenduri kawen abang ke, laga bahu buku jatuh bertentang mata kutip samasma ke..
yang penting kenal orang baru lah point diyew.
katakanlah sempat borak panjang siap bertepuk tampar gurau pasal color anak mata kenapa tak hitam, mix kew?
sempat tukartukar number henpon, email add..
sempat amek gambar mulut moncong 45 darjah bersama sepam dua.
balik rumah cekaut fesbuk ada orang tolong tagtag gambaq.
ha mulalah nak add sana add sini kan.
kalau yang jual mahal sikit tu, mulalah approve sana approve sini.
ha lepastu, start lah kerja intai intai dia.
mespes, fesbuk, belog, twitter etc.
stalking tu dah jadi macam sunat muakkad taw hukum dia.

ha time tu mula lah nak keluar ayatayat rupanya.

kalau jumpa yang sehati sejiwa sekepala tu;
eh bagus lah dia ni, dekat fesbuk pon berdakwah jugak rupanya.
eh suka berjalan jugak rupanya budak ni, album kejap kat china kejap kat korea kejap kat new zealand.
fuyoh muka rok habis tapi hati bungabunga layan a walk to remember jugak rupanya.
OMG dahla rupawan, pandai main gitar jugak rupanya. ni nak jatuhkan hati ni.OMG!!
eh layan radiohead jugak dia ni rupanya.memang sama taste lah orang kata.

kalau tengoktengok tak berapa nak sebulu, ha mulalah;
amboi saiton, bitch jugak dia ni rupanya.
fuyoh layan kelab malam, siap minuminum rupanya minah ni.
ohshet kaki perempuan rupanya mamat ni.
hallammakk kasar jugak bahasa menatang ni rupanya.
OMG seksek camwhore rupanya dia ni, album gambar sendiri je dah berbelas.OMG!!
ekleh status sikitsikit nak ngamuk sikitsikit nak ngamuk, emo gila rupanya budak ni.

lepehtu kecewa sikit.

*****


normal kan?
okay so, apa point aku sevenarnya ni?
fuyoh sevenar pon bolleyhh!
my point is..
kalau boleh, elakkanlah daripata mengcreate high expectations terhadap seseorang tu kalau jumpa pon setakat dua tiga jam cemtu jew.
lekuk hitam kat dahi janggut 5cm senyum tutup mulut jalan sopansantun, tahitahi cemni tak menjanjikan apapa lah hohhoii.


bukan apa, aku sebenarnya nak warn manusiamanusia kat luar sana, yang bakal menjumpai aku dan badan aku ni terlebih dahulu, sebelum discover fesbuk, belog, tumblah aku etc jugak.
aku ni, bila jumpa orang baru, memang suka nak bajet malumalu kucing.cakap pon sikit, makan pon sopansantun, gelak pon tak keluar suara, dah macam gadis melayu terakhir lah senang cerita.
tapi perangai sebenar ni ha...
banyak sangaaaatlah celanya Tuhan sajja yang tau.
cuba bagi masuk belog, dengan carutcarut bersepah, gambar taksenonohnye lagi, aku pon malu ni ha dengan diri sendiri.
geleng kepala sepuluh kali pun takcukup taw.


so kawankawan, janganlah kita terlalu cepat melompat kepada konklusi bersama tanggapan tanggapan yang tinggi setinggi kilimanjaro karena sesungguhnya,
manusiyew ni dilahirkan tidak perfek, baik dan buruk tu datang dalam satu pakej.
belajarlah terima orang sekeliling seadanya.
tak kenal maka tak cinta kan?
akhir kata selamat pagi dan selamat beramal.
salam sayang, huda remli.


26 KOMENTAR:

Sab Buenoo said...

baiklah.
*jeling kiri kanan.

wahana3115803 said...

haha lawak laaa gif terkinja2 tu haha

Saving Huda said...

@sab buenoo: budak perempuan yang bagus.. *usapusap kepala* hai wok.terharu wok masuk list 'aku tunggu mereka update' wok :">

@lia: haha rasa nak tampar kan terkinja sangat!

wahana3115803 said...

yg baju merah tu lol...tiap kali tgk pon msti gelak hahahahah

Saving Huda said...

muka dia tu kan.uiii memang rasa nak tangantangankan.dahla kuros, buat tangan cemtu pulak, dah macam ranting bejoget XD

Sab Buenoo said...

kak. adik memang tetunggu2 akak hupdet. :">
arini je terasa nak komen kat sini kak.

*kenyit2 mata

wahana3115803 said...

lol hahahahahaha...kau komen cemtu buat aku nak tgk detail2 gif tu..pastu terbahak2 lagi gelak...hahaha...expression muka die terbaik hahaha

Hannah Haykhall said...

terbaikk ah huda..!! mari kita campakkan expectation itu ke laut...

btw i'm your numb 103 fans!!awww...

redbean said...

beating heart baby dh ada lagu tema. cayalahh!

Saving Huda said...

@sab buenoo: aww sweet taw yu ni adekk!sayew pon dah letak ur blog kat sidebar ni dekk hoyeahh haifaii!
*kenyit mata balik ;)

@lia: fav gif ni.lama nak guna tapi baru jumpa masa seswai :"> suka kan muka dia.hahah

@hannah haykhall: terbaikk keww terimakasihh wok!amboi campaklaut sampai, ha mari mari! :D
i know i know perasan semalam, nak terjah belog tapi tak ujud.ke privatekan niww?thanks neway folofolo.terharu sayeww :">

@redobean: hye redo hisashiburii!ahaks.lagu tu lama aku nak letak wey tapi tak jumpa widget sempoi.redoredo kitew tiru letak bumi kat sidebar boleh?sukew lew.nak jugoook :D

shedevil said...

encik huda mahu tumblr address. mahu pollow.

Saving Huda said...

http://savinghuda.tumblr.com/ hati sayew mmg bungabunga sikekk :D

Hannah Haykhall said...

uish, jangan ahh terjah belog ai..memang pong ai sesajew jeww privatekan belog tu..ai nie pemaluu gitu..

ala,ko sure kenal aku ah huda..btw, i'm one of the chesco members..

please write more okay.ko memang kelakar dan berbakat!! *sungguh nie*

Saving Huda said...

haha gewdik lah yu ni menyampah taww :D

lohh chesco he sejak bila chesco ada name hannah haykhall weyy nama pena kettuww?

aww thanks fer d cmpliment.will do!i lllovee merapu di blog sendiri.gumbira jika adew yang sukew :) :)

Hannah Haykhall said...

huhu~ ni name glemer ah huda yaww..
nak aku bagi hint ke siapa diriku yg sebenar?ececeh...

hint: nama aku sama ngan nama alai. Tapi aku bukan alai. LOL...

pat pat siku lipat sapa cerdas, dia dapat...

k, happy blogging huda!

ilyramli said...

suke sgt post ini ;-)

huda said...

@alai: lohhhhhhh alai kewwwwwwwwwwwww!mengong munggg!aku ingt sapew lah tadi.nama dia amboiamboiamboi taww.ahaks.okay alai, terimakasih bagi tulang belakang :D

@akak: normal kan benda ni kan.tenkiyuww akak :D

Hannah Haykhall said...

huda, aku bukan alai lah..nama aku sama ngan nama sebenar alai..haiiih, mung ni bace x habis statement aii...

okay aku give up~

ni fana laaa...

*sob sob sob*

zee ong said...

HAHAHAHHAHHA..rasa nak kakikaki kan baju merah tuh XDDD
hahaha. sikit lagik ja mau arwah budak tuh >.<

Saving Huda said...

@fana: hahah sorysory gelojoh pulopp.lohh fana keww.hai fanaaaaa! :) :) :)

@zee ong: hahah kakikakikan pon bolleyhh.ganasnyew wokk!

Sab Buenoo said...

akak. akak kat jepun kankan?




akak ok ke???? :-s
kan kena gempa bumi.=.=

Saving Huda said...

hohhoi sab buenoo selamat lah malam.
ha a kat sini dex.ha risau kan risau kan ahaks.alhamdulillaah okaiokai aja.
kasi wink sikit lah kan *winks*
tenkiyuw fer your concern :) :)

Sab Buenoo said...

wuish. baguih la. alhamdulillah. XD

natasya eddie said...

hahaha ^_^

Hanif said...

sungguh pandai mengisar fakta..jinius ++

Saving Huda said...

@sab buenoo: alhamdulillaah.. :) :)

@natasya eddiea: ^_^ ^_^

@hanif: aww thankyouu!tibatiba terfikir pasal ni :D